Читај ми!

Подвалите мушкарцу да би био здравији

Једино што женама преостаје да би што дуже очувале здравље свог мушкарца је лукавост! Јачи пол не бави се правилном исхраном и здравим животним навикама све док лекар не припрети. Ипак, 80 одсто њих би послушало партнерку, а прихватиће и најразличитије промене уколико су довољно „мужевне“.

Статистика показује да жене живе у просеку седам година дуже од мушкараца. Научници ову појаву објашњавају чињеницом да се лепши пол окреће здрављу и правилној исхрани још у стадијуму превенције, док се њихове јаче половине овим питањима не баве док лекар не прeпише.

Бројке такође показују да би скоро 80 одсто партнера послушало савет своје партнерке по питању животних навика. Уколико желите да унесете неприметне, а важне промене у исхрану мушкарца, најбитније је избећи утисак „женскастих" спа третмана и неопажено провући нове здраве животне навике, да би се успешно уврстиле у свакодневицу.

„Уколико желите да вас драги стхвати озбиљно, реците му то само једном, али значајним тоном. Немојте звучати као покварена плоча", савет је докторке Ранеле Хирш из Бостона.

Мушкарци на константно понављање и зановетање најчешћe реагују игнорисањем, стога свака реч треба да има тежину да би била озбиљно схваћена.

Тајна повезаности парова такође се одражава кроз заједничке активности, што је одличан начин за увођење рутине у ваш режим вежбања. Прошетајте после вечере, идите на излете викендом - изаберите активности у којима ћете уживати заједно.

Што се тиче плана исхране, најбитније је да буде довољно „мужеван". Размислите о најздравијем и најпрактичнијем начину исхране за њега, па уместо пржења меса, договорите се о роштиљању. Гриловањем се већина масти истопи, а и поврће спремљено на овај начин је много укусније.

Останите упорни јер промена не долази преко ноћи. Од белог хлеба до црног са семенкама пут је дуг, али се на крају упорност и те како исплати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи