Читај ми!

Мед одличан и против мамурлука!

Подугачкој листи невероватних својстава меда стручњаци су додали и да је реч о одличном савезнику у борби против последица претеривања у конзумирању алкохола! Такође, уместо маске за лице или омиљеног производа за негу усана пробајте слатки пчелињи продукт.

За чувену египатску лепотицу Клеопатру прича се да се неговала купајући се у млеку у којем је претходно растворен мед.

Без обзира на то да ли је реч о измишљеној причи или тачним подацима о животу легендарне владарке, није изненађујуће што се и даље о томе говори.

Мед одлично негује кожу, делотворан је антисептик и фантастична замена за шећер.

Међутим, мало је познато да ће „слаткиш" који производе пчеле бити одличан савезник после пијанства.

После само две-три кашичице меда нека чашица више биће заборављена за трен ока захваљујући фруктози која ће убрзати метаболизам и „протерати" алкохол из тела.

Када осећате да није баш све у најбољем реду, то јест да грип или прехлада куцају на ваша врата, болном грлу највише ће пријати мешавина која се добија од сока једног лимуна и неколико кашичица меда.

Уместо хидрантне креме на лице (или било који део тела где сте приметили да вам је кожа сува) нанесите мало меда, сачекајте тридесетак минута и исперите.

И последњи савет стручњака за овај пут – када останете без омиљеног производа за негу усана пробајте мед!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи