Читај ми!

Кад посао додаје килограме...

Највише се гоје судије, адвокати и туристички агенти. За низање сувишних килограма дуготрајно седење и свакодневни стрес најснажнији окидачи. Масне наслаге вребају све оне који на радном месту утолили глад бирају брзу храну.

Седење и стрес најснажнији су окидачи за низање сувишних килограма, а најновије истраживање је показало да су томе најизложеније судије, адвокати и туристички агенти.

Компанија "Harris Interactive" анкетирала је више од 5.700 запослених у различитим компанијама на различитим функцијама.

Око четвртине испитаника свој посао је окарактерисало као главни узрочник за накупљање масног ткива, док је тек 16 одсто испитаника рекло да је због посла изгубило на тежини.

Накупљена килажа, сматрају они који су се удебљали, резултат је претераног седења, премало кретања, стреса, али и лоше балансиране и брзе хране.

Такође се лако дебљају и радници у социјалним службама, учитељи, уметници, дизајнери, архитекте, административни службеници, физичари, полицајци и ватрогасци.

Стручњаци упозоравају оне који су осам сати приковани за столицу да би посебно требало да пазе на то како се хране на послу и наглашавају да је за линију изузетно важно кретање после завршетка радног времена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи