Читај ми!

Помама за увећањем груди и „фејслифтингом“

Будући да естетска хирургија више није табу тема у Србији, све више људи се одлучује на корекције носа, груди, усана, као и „фејслифтинг“. Међу пацијентима који због лепоте „одлазе под нож“ има више жена, али и број мушкараца који се подвргавају естетским корекцијама стално расте.

Корекције носа, груди, усана, као и „фејслифтинг" најтраженији су естетски захвати и у државним и у приватним здравственим установама у Србији, док су цене у благом порасту, али опет знатно ниже него у иностранству, наводе саговорници Танјуга.

Према њиховим речима, и у Србији се примењују хируршке технике које су савременије, као и препарати, односно материјали који се користе.

Начелник Војно-медицинске академије Маријан Новаковић оценио је да та установа постаје водећи центар за реконструкцију дојке која је услед операције карцинома морала да буде одстрањена, као и за третман малигних тумора коже и поткожних ткива.

Новаковић је указао да су операције реконструкције дојке све чешће - интервенције тог типа се обављају комбиновањем сопственог ткива и имплантата.

Чешће се међутим, указао је, обављају операције малигних тумора коже будући да је та болест у порасту.

Такве операције, као и корекције различитих аномалија, хирургија шаке или опекотина обављају се о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање Србије, док интервенције из области естетске хирургије финансирају сами пацијенти.

Новаковић је навео да пацијенти у Србији, када је реч о естетским захватима, најчешће траже корекције носа и груди - смањење, подизање, а највише повећање, а све модерније је затезање коже капака и корекције ушне шкољке.

Многи стручњаци у Србији, али и свету препоручују да се за такве интервенције користе природни апарати, односно материјали.

„Хируршке технике које се примењују су савременије, појавиле су се бројне новине, операције трају краће, опоравак је бржи, а користе се и квалитетнији материјали", рекао је Танјугу специјалиста опште хирургије доктор Милан Цолић.

Према његовим речима, иако су се цене интервенција незнатно повећале сходно скоку вредности евра заинтересованих за лепши изглед има доста.

Међу пацијентима који због лепоте „одлазе под нож" чешће су жене, али има и све више мушкараца, а за естетске операције, које се некако највише доводе у везу са јавним личностима, одлучје се и све више „обичних људи".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи