Читај ми!

Посао „једе“ приватни живот

Све дуже радно време и пословне обавезе које се уз помоћ модерне технологије могу завршити и од куће доводе до занемаривања приватног живота, показују резултати једне француске студије. Чак половина анкетираних одустаје од вођења љубави зато што морају рано да устану.

Све је теже ускладити професионални и приватни живот због нових услова рада и савремене технологије.

Савремени процес рада који подразумева нове технологије, убрзани ритам и све дуже радно време утиче на друштвени, продични и љубавни живот, закључила је група француских стручњака Института за праћење услова рада „Технолоџи" у недавно објављеној студији.

Занемаривање породичног живота посебно је присутно међу руковедећим кадром јер је чак 61 одсто анкетираних менаџера изјавило да им је важнија каријера од приватног живота.

Прековремени рад у вечерњим часовима код куће руши склад породичног живота, а чак 50 одсто руководећег кадра и 40 одсто осталих запослених раде код куће у периоду између 20 часова и поноћи.

Нове технологије као што су мобилни телефони и компјутери такође кваре" приватни живот запослених који су сада свуда и увек доступни својим послодавцима.

Више од 40 одсто испитаника је изјавило да им таква врста доступности смета и да им ремети кућни мир, пренео је француски лист Фигаро.

Половина анкетираних сматра да посао лоше утиче на њихов сексуални живот јер често одустају од вођења љубави зато што морају рано да устану, док 72 одсто тврди да се недовољно баве својим партнером јер су сувише уморни од посла.

Четвртина анкетираних је изјавила да има потешкоћа у сексуалном животу, и да је то директна последица стреса на послу.

На основу резултата анкете, више је него очигледно да савремени услови на радном месту све више остављају негативне последице на приватни живот запослених", закључује се у студији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи