Читај ми!

Јој та глава...

Алкохол је учинио своје. Сада једино што можете да урадите је да последице сузбијете паметним одабиром хране и напитака. Популарне лекове попут кафе и расола заобиђите у великом луку, саветују стручњаци, а пригрлите обичну воду, свеже сокове, воће и маснију храну.

После најлуђе ноћи пробудили сте се са главобољом. Претерали сте и осећате се као да вам се свет сручио на главу. Спаса има, поручују стручњаци, иако нам још није доступан магичан лек против мамурлука.

Прво и најважније, организму је неопходан сан, али ништа мање важно је да се освежите уношењем велике количине воде и свежег воћног сока.

Упркос увреженом мишљењу да кафа доприноси бржој елиминацији алкохола, избегавајте тај напитак како не бисте наставили дехидратацију организма. Кофеин из кафе на готово исти начин као и алкохол изазива излучивање течности из организма - управо супротно од онога што вам је потребно после претходне ноћи.

Иако ће вам га многи препоручити као чудотворан напитак за вашу бољку, расолуп данас не прилазите! Реч је о течности са високим садржајем соли, што додатно оптерећује измучени организам.

Тек када будете осетили глад упутите се ка фрижидеру и одаберите мало калоричније намирнице попут сланине или кобасица.

Да бисте надокнадили ензиме које је десетковао алкохол „набавите" свежу залиху амино киселина, то јест поједите неко јаје.

Уколико нисте баш у стању да одете на трчање како бисте избацикли нагомилане токсине, макар се прошетајте жустријим кораком.

Наредних дана не претерујте како бисте избегли опасно кумулативно дејство алкохолних напитака.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи