Читај ми!

Балон-хотел за „природан“ одмор

Недалеко од Париза, за романтике и љубитеље природе направљен је балон-хотел. Уместо у класичне, зидане собе, гости се смештају у балоне направљене од рециклиране пластике. Прозирне са једне стране, несвакидашње собе пружају предиван поглед на небо и околну природу.

Један потпуно оригиналан хотел, који туристима пружа могућност да уживају у природи и спавају под сјајем звезда, направљен је недалеко од Града светлости.

Реч је о такозваном балон-хотелу чији је идејни творац француски дизајнер Пјер Стефан Дима, а основна начела на којима је базиран јесу минимално енергије, најмање материјала, максимална удобност и интеракција с околином.

„Мислим да је већина нас сањала о овако нечему. Овде можете на прави начин да доживите залазак и излазак сунца, али и да кроз прозор собе, условно речено, видите Млечни пут", објаснио је дизајнер.

Многи су мишљења да само на такав начин гости могу да осете природу, а да при том не морају да се муче око постављања шатора.

„Ово је структура без јасних оквира. Мислим да је ово веома креативан повратак природи. Оно што је најважније – не морате се мучити као око постављања шатора", истакао је Дима.

Пола балон-собе има леп поглед на небо, док је други део непрозиран и колико-толико заштићен од погледа.

Собу су израђене од рециклиране пластике. Када се надувају имају облик балона, а захваљујући плинском резервоару на улазу и тихој пумпи која ствара константан притисак, бука је сведена на минимум.

Уколико желе, гости могу наручити шампањац, а и пустити музику коју воле.

Ове занимљиве собе смештене су недалеко од Шато де Малмезона, места где је дуго живела Наполеонова жена Жозефина.

Необична структура запала је за око и бизнисменима.

Неколико познатих компанија већ планира да у природи организује семинаре за своје запослене.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи