Читај ми!

Викенд окршаја балканских мађионичара

Више од 50 мајстора магије одмериће снаге у Дечјем културном центру у Београду 8. и 9. октобра. Такмичари ће за титулу најбољег на осмом Конгресу мађоничара Балкана огледати у манипулацији, општој магији, комичној магији, микромагији, картомагији, илузији.

Београд ће 8. и 9. октобра угостити учеснике осмог Конгреса мађионичара Балкана. У српској престоници снаге ће одмерити више од 50 мајстора трика из Бугарске, Босне и Херцеговине, Грчке, Словеније, Турске, Хрватске и Србије.

Као гости наступаће мађионичари из Јапана, Мађарске и Пољске, а осим такмичарског дела, биће организовани и семинари на којима ће бити представљени нови трикови.

Мађионичари, али и они који то покушавају да постану, на Конгресу ће моћи да купе и реквизите, уз које „иде" и упутство за извођење трика. Цене најједноставнијих уређаја крећу се између 20 и 50 евра, што потврђује наводе мађионичара Драгана Дудића да бављење магијом изискује заначајна средства, као и време.

„Да би се направио програм од седам до 12 минута, колико траје такмичарски наступ, потребно је радити бар годину дана", рекао је Дудић, познатији као Дудини.

Према његовим речима, Конгрес је одлична прилика да се популарише магија, која, како је оценио, тренутно не заузима заслужено место, иако у Србији има изузетно квалитетних мађионичара - балканских и европских шампиона.

„Мађионичар је једна од најређих професија - на два милиона људи долази један професионални мађионичар", нагласио је Дудић.

Потпредседник Балканске асоцијације мађионичара Раде Пилиповић Грифони открио је да ће се такмичари огледати у манипулацији, општој магији, комичној магији, микромагији, картомагији, илузији.

Жири ће водити рачуна о техници, иновацијама, општем утиску, магијској атмосфери, одабиру музике, оригиналности...

Уз напомену да је задатак модерне магије да забави људе, Пилиповић је навео да ће Београђани и гости престонице 9. октобра моћи да уживају у триковима познатих мађионичара, као и победника Конгреса.

Конгрес мађионичара Балкана биће одржан у Дечјем културном центру у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи