Читај ми!

Вреди као шест правих

Савршена копија „ламборгинија авентадора“, украшена златом и дијамантима, биће понуђена на аукцији по цени од 4,7 милиона долара. Али ако сте баш заинтересовани, можете прескочити све формалности и купити је одмах за шест милиона!

Макета „ламборгинија авентадора ЛП 700-4", осам пута мања од правог аутомобила, али шест пута вреднија од истог, биће понуђена у децембру на продају на „Сотбијевој" аукцији.

Почетна цена овог ремек-дела Роберта Гулпена, немачког заљубљеника у макете, износи 4,7 милиона долара.

Ако се питате зашто, ево и објашњења: точкови су од злата и платине, фарови од дијаманата, седишта са „пресвлакама" од истог драгог камења, возачка табла од платине, волан је такође украшен дијамантима и, како се наглашава, за разлику од многих модела, овом се отварају и затварају врата, а волан заиста окреће точкове.

Да не заборавимо - шасија је од угљеничних влакана, обмотаних златним нитима дебљине једног хиљадитог дела милиметра!

Углавном, вредност уграђеног 24-каратног злата и драгог камења је два милиона долара.

Творац до сада најскупље играчке за богаташе је на представљању на Салону аутомобила у Франкфурту истакао да уколико је неко баш заинтересован, не мора да чека крај године већ може копију да купи одмах, али за 6,01 милион долара!

„Ово је високотехнолошко уметничко дело. Желео сам да направим нешто јединствено, нешто што до сада није постојало", каже творац Гулпен, коме је требало више од 500 сати рада.

Реплика, којом је "Robert Gulpin Engineering" оборио неколико Гинисових рекорда - најскупља  макета на свету, најлуксузнији лого - има и кутију од непробојног стакла са интегрисаним електронским сензорима, што јој је донело и трећу титулу  - најсигурнијег изложбеног паковања.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи