Читај ми!

„Пусти их да висе“

Активисти за заштиту животиња позвали су мушкарце у Белгији да 9. септембра не носе доњи део доњег веша и на тај начин учествују у акцији „Пусти их да висе“. Циљ је да се пружи подршка милионима прасића које кастрирају у ово доба године.

Организација за заштиту животиња ГАИА позвала је све мушкарце у Белгији да се придруже кампањи „Пусти их да висе!" (Let'em hang!) и да у петак, 9. септембра, цео дан не носе гаће, у знак солидарности са пет милиона прасића који се сваке године у ово доба кастрирају у Белгији.

„Кроз кампању 'Пусти их да висе!' покушавамо да убедимо узгајиваче да то задовољство дозволе и својим прасићима", истиче се у саопштењу иницијатора ове акције, чији је циљ да спасу животиње од окрутног захвата који се изводи без анестезије.

„Надамо се масовном одзиву како би смо навели супермаркете да престану да продају свињетину од кастрираних свиња", изјавио је представник организације.

ГАИА је позвала мушкарце, „који лако могу да замисле патње изазване кастрацијом на живо", да у петак оставе гаће и боксерице у фиоци и „покажу солидарност са прасићима". Жене су, такође, позване да се прикључе акцији тако што ће сакрити доњи веш својих партнера.

Неколико дана након рођења, прасићима се одсецају тестиси како би се спречило да свињетина приликом кувања испушта јак, непријатан мирис.

Активисти за заштиту животиња истичу да одсецање „изазива интензиван бол" и позива узгајиваче да користе анестезију.

Засад се на Фејсбук страници организације пријавило више од 3.000 мушкараца којима је саветовано да у петак пазе приликом закопчавања и откопчавања рајсфешлуса!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи