Читај ми!

Боље да су га назвали Дамбо

Док је био штене, стално се саплитао о уши и падао, а данас су му оне донеле ласкаву титулу и место у Гинисовој књизи рекорда. Уши љубимца Харбора заједно су дуге више од 65 центиметара и чине га псом са најдужим ушима на свету.

Ловачки пас Харбор, чије су уши заједно дугачке више од 65 центиметара, уписан је у Гинисову књигу рекорда као „живи пас са најдужим ушима на свету".

Харборово лево уво дугачко је 31,12 а десно 34,29 центиметара. Власница Џенифер Верт из Боулдера, у Колораду, испричала је да се њен осмогодишњи љубимац, док је био штене, стално саплитао о уши и падао низ степенице.

Тај црно-риђи ловачки пас припада врсти узгојеној за лов на ракуне (Coonhound), а дугачке уши су им од велике помоћи у трагању.

Као светски рекордер у дужини псећих ушију у Гинисову књигу рекорда уписан је ловачки пас Тајгер, који је угинуо 2009, а чије је једно уво било дугачко 34,29 а друго 34,92 центиметра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи