Читај ми!

Замак из 13. века ишаран графитима

Ерлу од Глазгова толико су се допали цртежи које су бразилски уметници урадили на зидовима његовог замка, да је одлучио да их задржи до даљег. Мештани су бесни и чекају одлуку Агенције за историјско наслеђе.

Када су бразилски улични уметници почели да цртају серију психоделичних слика на зидовима шкотског замка из 13. века, мештани су били разумљиво бесни.

Међутим, сада незадовољство кључа у градићу Ларгасу, јер власник жели да привремене цртеже учини сталним.

Патрик Бојл, ерл од Глазгова, већ је писао државној агенцији задуженој за старање о историјском наслеђу, како би добио дозволу да графити на Келбурн замку остану до даљег.

Израда мурала који представља испреплетане слике цртаних ликова почела је 2007. и коштала око 20.000 фунти.

Пројекат Графити, како је назван, одобрен је само од стране Савета северног Ершајера и само као привремени украс.

„За три године, колико је мурал на замку, привукао је велику пажњу широм света и обожавају га сви који су га видели", изјавио је ерл чији преци живе у том здању последњих 800 година.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи