Кад је и Енглезима чај бљак

Чајопије широм света не крију незадовољство и коментаре да је сада црни чај једног британског произвођача огавног, непријатног и ужасног укуса, те да им не даје ужитак какав су некада имали. Такве критике изгледа нису много потресле самог произвођача.

Љубитељи чаја „ерл греј" (Earl Gray) побунили су се против једног произвођача који се усудио да промени арому њиховог омиљеног напитка.

Како пише лондонски Телеграф, протест незадовољних потрошача изазвала је одлуке фирме „Твинингз" (Twinings) да „освежи" свој чувени производ додатком лимуна и појачаном аромом бергамоте (врстом италијанске наранџе).

Вебсајт компаније је убрзо био преплављен критикама на рачун „огавног", „непријатног" и „ужасног" новог укуса чаја.

„Имам утисак да пијем производ за чишћење", навео је један од незадовољних чајопија, тражећи да му се врати оригинални „ерл греј".

Љубитељи чаја упоредили су покушај „Твинингза" са дебаклом који је 1985. године доживела компанија „Кока Кола" када је променила арому свог чувеног напитка, изазвавши јавну осуду широм САД што ју је приморало да се врати на стару формулу.

„Твинингз", међутим, за сад одбија да капитулира, бранећи нову верзију црног чајa с укусом уља бергамота који је назван по грофу Чарлсу Греју, британском премијеру из 1830.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи