Читај ми!

Пут око света у таксију

Један од заштитних знакова британске престонице (за сада) помаже тројици другара да оборе рекорд у најдужој вожњи таксијем. Пол, Ли и Џоно већ су прешли пола од 50.000 планираних километара, од Лондона до Сиднеја. Завејавао их је снег, заустављала стада оваца, а у Ирану их је чак испитивала тајна полиција.

Три пријатеља су се договорила и пошла на пут дуг 51.500 километара, од Лондона до Сиднеја у црном таксију, типичном за Велику Британију.

Пол Арчер, Ли Парнел и Џоно Елисон су до сада прешли више од 27.000 километара од како су 17. фебруара напустили британску престоницу.

Дуго путовање их је водило кроз стада оваца у Јерменији и снежне наносе у којима су се заглавили у Финској.

Другари су успели да избегну талибане у Авганистану и да буду тајно испитивани у Ирану.

Сада се надају да ће срећа наставити да их прати и када уђу у комунистичку Кину, где очекују проблеме са коришћењем Интернета.

Тренутно се налазе у Индији, а пред њима је пут кроз Тајланд, Индонезију и аустралијски континент пре доласка у Сиднеј.

Авантуристи се надају да ће поставити нови рекорд у најдужем путовању таксијем и зарадити 20.000 фунти за Црвени крст.

Возило, које из милоште зову Хана, специјално су ојачали за овај пут, како би 19-годишњи ауто издржао пут до Сиднеја у једном комаду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи