Читај ми!

Хитлера хтели да хране естрогеном

Један од планова за смиривање Адолфа Хитлера била је намера британских шпијуна да му у храну тајно стављају естроген. Женски хормон могао је да прође поред „сигурносних дегустатора“ и требало је да нацистичког вођу учини мање агресивним.

Британски шпијуни планирали су током Другог светског рата да у храну Адолфа Хитлера стављају женске хормоне како би смањили његову агресивност, пренео је лист Дејли мирор.

Како се наводи у књизи Тајна оружја: Технологија, наука и трка да се добије Други светски рат пионира популарне науке и професора Универзитета у Кардифу Брајана Форда, агенти су планирали да Хитлерову храну „зачине" естрогеном како би постао женскастији и мање агресиван.

„Њихова истраживања показала су важност хормона... План је био да потуре Хитлеру женске хормоне и тако направе противтежу његовој непотребној агресији", објаснио је Форд.

Према његовим речима, агенти су могли непримећено да убаце хормоне у Хитлерову храну, јер они нису отров тако да људи који су за њега пробали храну не би умрли.

„Хормони су другачија прича. Они утичу само ако их узимате недељама и месецима, тако да нико не би схватио да су хормони у храни", истакао је Форд.

Осим такве идеје, британски агенти предлагали су и посипање нацистичких војника лепком како би их приковали за земљу, а било је и идеја да се бомбе сакрију у конзервама воћа намењеним нацистичким војницима.

Фордова књига биће у продаји од 20. септембра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи