Читај ми!

Ариведерчи, лажни гладијатори!

На први поглед симпатични и атрактивни туристима, неки од маскираних гладијатора и војника испред римског Колосеума били су агресивни преваранти. Успешном акцијом полиције, која се такође маскирала, једна група лажних гладијатора је долијала.

Људи маскирани у одоре гладијатора и војника старог Рима, који позирају испред историјских знаменитости већ извесно време нису симпатична атракција италијанског туризма.

Премда има и поштених у том „послу", проблем учесталих превара лажних гладијатора, који су од туриста за сликање захтевали веће суме новца, морао је бити решен.

Ипак, након пажљиво припремане акције полиције, банда „гладијатора" оптужена да је испред многих споменика у граду претила и нападала конкуренцију, напокон је ухапшена.

Прерушени у сличне костиме, са тогама, плаштовима и сандалама на себи, полицајци су брзо ипред Колосеума савладали двадесеторицу сумњивих „гладијатора".

Када су осумњичени, који ни слутили нису да су нови маскирани војници из прошлости полицајци, почели да прете и нападају конкуренцију, наступила је акција хапшења уз помоћ других припадника органа реда прерушених у ђубретаре и туристе.

Агресивни „гладијатори" су на најпопуларнијим местима у „Вечном граду" нападали, претили и приморавали туристе да им за новац позирају приликом фотографисања, пренеле су агенције.

Римска полиција је саопштила да су против лажних гладијатора поднете тужбе за напад, али и да се они не налазе у затвору.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи