Читај ми!

Пусто турско

Турци од продаје ТВ серија у последњој деценији зарадили више од 50 милиона долара. Успех се објашњава тиме да је публика, навикла да гледа само садржаје из америчке и латиноамеричке продукције, жељна новитета.

Турске телевизијске серије освојиле су многе земље на Балкану и на Блиском истоку и значајно су утицале на промену слике о савременој Турској.

У последњих десет година иностранству су продали 65 телевизијских серија, што је филмској индустрији донело више од 50 милиона долара, преносе локални медији.

Турски глумци су већ препознатљиви у многим земљама у региону, а разгледнице из Истанбула које се појављују у серијама привукле су, како се оцењује, многе стране туристе у град на Босфору.

Турске серије су веома популарне и у државама које су настале после распада југословенске федерације, укључујући и Србију.

„ТВ серије су велика комерцијална прилика за Турску. То је новитет за публику (у земљи и иностранству) која је досад навикла да гледа само садржаје из америчке и латиноамеричке ТВ продукције", каже Изет Пинту из компаније за филмску дистрибуцију „Глобал ејџенси".

Телевизијске серије су и поред несумњивог комерцијалног успеха, изазвале и критике конзервативаца због неморалних сцена у којима се глумци у серијама често појављују без много текстила, у љубавним сценама и што пропагирају ванбрачне односе.

„Ове серије не осликавају турски морал и традиционалну турску породицу. Оне штете нашем имиџу у иностранству, јер су препуне искварених заплета и неприхватљивог понашања", каже Хаџи Инџекари, посланик владајуће происламистичке Партије правде и развоја која се иначе годинама залаже за укидање забране ношења фереџа у државним факултетима и јавним службама.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи