Читај ми!

Кинески акробата пао са конопца

Мада је успео да се „прошета“ по конопцу разапетом између два балона на висини од 30 метара, Саимаити Аишан је разочарaно напустио место догађаја, јер се „обрукао“ пред стотинама гледалаца - пао је са конопца при покушају на висини од 100 метара.

Спремајући се за обарање светског рекорда, кинески акробата Саимаити Аишан (27) урадио је нешто што се не виђа сваки дан - у провинцији Хунан прошетао је по конопцу разапетом између два балона на висини од 30 метара.

Нећак чувеног Адилија Вуксора, познатијег као „Принц шетње по конопцу", доказао је да је ово заиста породични „занат" - Саимаити је седма генерација у тој фамилији која се бави тзв. „давазијем", што је карактеристчно за Ујгуре, муслиманску етничку групу у Кини.

Следећи Саимаитијев корак је напад на светски рекорд на висини од 200 метара! 

Међутим, није све ишло тако глатко као код ујака. Приликом првог преласка 15-метарског конопца на висини од 100 метара, младић је имао проблема са мотком за балансирање и пао са конопца, пропраћен вриштањем стотина присутних гледалаца.

Пад га јесте уздрмао, али не и потпуно обесхрабрио - смањио је висину и успео. А онда замало поново да падне славећи.

Ако успе да „препешачи" конопац на висини од 200 метара, биће то његов четврти Гинисов рекорд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи