Читај ми!

„Њузвик“ шокирао јавност

Поводом 50 година од рођења Лејди Ди, на насловној страни „Њузвика“ осванула је шокантна слика - Кејт Мидлтон са принцезом Дајаном, представљеном онако како би можда изгледала да није погинула. У пропратном тексту, најомиљенија британска принцеза је приказана као жена која користи ботокс и љубоморна је на снајку.

Амерички часопис „Њузвик" обележио је 50-годишњицу рођења Лејди Ди фотографијом на насловној страни на којој је покојна принцеза представљена онаква каква би можда била да је данас жива.

Међутим, слика и прича - које Дајану приказују као жену која се два пута удавала, користила ботокс и била помало љубоморна на своју снајку Кејт Мидлтон, изазвале су углавном критике и згражавање јавности чим се нови број недељника појавио на америчким киосцима у недељи када принц Вилијам и Кејт долазе у прву званичну посету Северној Америци.

Америчка јавност и остатак америчке штампе су насловницу углавном дочекали речима „шокантно", „неукусно" и „јефтино".

Ауторка текста, главна и одговорна уредница „Њузвика" Тина Браун, која је 2007. године објавила трачерску биографију о британској принцези, претпоставља да би се Дајана, да 1997. није погинула у саобраћајној несрећи у Паризу, преселила у Њујорк, да би и даље сјајно изгледала, била у пријатељским односима са бившим мужем принцом Чарлсом и његовом садашњом супругом Камилом и имала 10 милиона следбеника на Твитеру.

Оно што је највише шокирало јавност јесте дигитално прекројена фотографија на којој је Дајана приказанакао још увек витка и елегантна, али помало изборана и у друштву насмејане Кејт Мидлтон.

У чланку посвећеном Лејди Ди, Браунова замишља и изглед њене Фејсбук странице.

Дајана би „лајковала" филм Краљев говор као и ТВ серију Праве домаћице Њујорка и дружила би се са Дејвидом и Викторијом Бекам.

Најконтроверзнији део чланка је део у којем Браунова покушава да исконструише однос покојне принцезе са старијим сином Вилијамом и његовом младом супругом.

Уредница „Њузвика" претпоставља да би Дајани било драго, али и помало криво што више није у центру пажње.

Принц Вилијам и Кејт Мидлтон, данас формално војвода и војвоткиња од Кембриџа, требало би сутра да стигну у Торонто у своју прву званичну посету једној северноамеричкој држави.

Млади краљевски пар ће потом посетити Калифорнију.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи