Читај ми!

У Туркменистану отворен први 3D биоскоп

Грађани Туркменистана, којима је до 2008. године гледање филмова било строго забрањено, данас су у престоници Ашхабаду добили и салу за три-де пројекције.

Председник Туркменистана Гурбангули Бердимухамедов свечано је данас отворио први биоскоп са салом за пројекције у 3D техници у земљи у којој су филмови били забрањени до 2008. године.

Биоскоп је за 20 милиона долара изградила француска компанија "Vinci", а здање има обичну салу с 500 места и специјалну за приказивање филмова у три-де техници, у којој има 70 седишта.

Нови биоскоп се налази у центру Ашхабада, главног града у којем су до сада била само два биоскопа у којима су приказивани домаћи и индијски филмови.

Ранији председник Туркменистана, Сапармурат Нијазов који је умро децембра 2006, у периоду 1999-2000. забранио је балет, оперу, циркус и филм уз образложење да ти облици уметничког изражавања „не одговарају националном менталитету".

Садашњи председник је у јануару 2008. укинуо забрану тих врста забаве.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи