Читај ми!

Најуспешнији Витез Љубичева свих времена је Марко Миленковић

Марко Миленковић је најуспешнији Витез Љубичева током више од шест деценија Љубичевских коњичких игара. Његовим проглашењем и спуштањем заставе завршена је недеља слављења коњичког спорта у Пожаревцу.

Неприкосновено курирско јахање Марка Миленковића и замена торбице за мање од 25 секунди донело му је седму титулу, и учинило га најуспешнијим Витезом Љубичева свих времена.

„Јако узбудљиво. Ја ово доживљавам јако емотивно. Могу слободно да кажем да сам исписао историју, да сам најтрофејнији такмичар са највише титула. Све захваљујући овом коњу. Било је невероватно. Ипак је одлука да се вратим Невалу била кључна и случајна“, изјавио је седмоструки Витез Љубичева Марко Миленковић.

Доминантним вођством током целе трке на 2.400 метара грло Amore boy освојио је Куп Љубичева, чиме је употпунио успешну сезону.

„Трчали смо пре месец дана у Шапцу, исто добили битну трку, меморијал краља Александра. Ово нам је био циљ, зато је коњ и купљен и ево коначно добили. Ово јуримо већ десет година”, рекао је Даниел Вујић, власник грла из Пожаревца.

Грла кошаркаша Николе Јокића и ове године издоминирала су у главној касачкој трци Кнез Михаило. Амy дел Дуомо освојила је прво, а Брено Лаумар треће место, иако је целу трку водила No Fear Of’ em.

„Она тако најбоље трчи. Не воли да је напред, онда буде бесна. Овако кад одморна уђе, не постоји коњ у држави који може да је победи“, каже тренер Владимир Прибић.

Љубичевске коњичке игре су посебна манифестација јер се овде могу видети готово сви коњички спортови: препонске утакмице, галопске и касачке трке најбољих грла у региону, акробације деце на коњима и Љубичевски вишебој који је утемељен баш у Пожаревцу.

Публика ову привилегију зна да цени, због чега су из године у годину трибине све тесније.

понедељак, 02. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару