Читај ми!

Француски Спајдермен са небодера: Имати 60 година није ништа!

Ален Робер, слободни пењач назван Француски Спајдермен, попео се у на небодер од 48 спратова у Паризу, испунивши циљ који је себи поставио за 60. рођендан.

Обучен у црвено, Робер је подигао руке увис када је стигао до врха зграде „Тотал енерџис“ од 187 метара, која се уздиже над пословном четврти француске престонице.

„Желим да пошаљем људима поруку да имати 60 година није ништа. Још увек можете да се бавите спортом, да будете активни, да радите фантастичне ствари“, рекао је Робер који је 60. рођендан прославио прошлог месеца.

Француски Спајдермен испунио је обећање од пре неколико година да ће се, када буде напунио 60 година, поново попети на торањ јер 60 година симболизује старосну границу за одлазак у пензију у Француској.

Робер је почео да се пење 1975. године, тренирајући на литицама у близини свог родног града Валенце у јужној Француској. Почео је да се бави соло пењањем 1977. и брзо је постао врхунски пењач.

Од тада се попео на више од 150 високих структура широм света, укључујући Бурџ Калифу у Дубаију – највишу зграду на свету, париски Ајфелов торањ и мост Голден Гејт у Сан Франциску.

Често се пењући без дозволе, више пута је хапшен. Пење се без појаса, користећи само пењачке ципеле и креду у праху да спречи да му се зноје руке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи