Читај ми!

Смејте се и без разлога, поручује председница државе смеха

Великим карневалом и промоцијом председника Чивијашке републике, у Шапцу је завршена 54. Чивијада. После Неле Ержишник и Секе Саблић, на чивијашком трону је трећа дама, глумица Олга Одановић.

Само је у Шапцу могуће да истовремено кад је киша буде толико ведро, кажу посетиоци Чивијаде, манифестације у граду особеног, калдрмашког духа који њиме побеђује све. Зато је нова председница јединствене државе смеха, Олга Одановић, на својој промоцији и поручила да се тај скупоцен лек обавезно сачува.

„Не одустајте да будете ведри, да будете радосни, да се смејете, да се смејете самима себи што ми врло често и чинимо и да се смејете и на свој и на рачун других. Ја се врло често смејем на свој рачун. Дакле, смејте се и када немате разлога!“, поручује нова председница Чивијашке Републике, глумица Олга Одановић.

Да су увек спремни за доскочицу и шалу и да материјала за хумор и сатиру увек има показао је и овогодишњи конкурс на који је пристогло више од 3.000 афоризама, карикатура и прича. Богату традицију чува и добри дух Чивијаде, Бора Божанић, добошар готово три деценије.

„Трајаће из простог разлога што су Шапчани посабан један сој, Чивијаши, конкретно, још кад сам некад био у војци, кад сам гостовао са позориштем у старој Југославији, довољно је било рећи, ја сам Чивијаш, ја сам Шапчанин“, објашњава Божанић.

Током овогодишње Чивијаде и поред кише, у двадесетак различитих програма, учествовало је више хиљада људи, а у великом карневалу гостујуће трупе из Немачке, Холандије, Турске и земаља из региона.

Учесницима ни киша није сметала да уживају у вицевима, дружењу, како кажу, лековитом смеху. 

Чивија ја у Шапцу тренутак који се живи и после Чивијаде. Осим државе, заставе, пасоша и химне, млади Чивијаши ове године први пут имали су полагање заклетве којом су се обавезали да ће сачувати радост и ведар дух.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи