Читај ми!

Сашка за свој „буба бус“ није штедела руке, време, ни труда

Да „буба“ није превозно средство, већ члан породице, сматра двадесетседмогодишња Александра Павловић, једина Шапчанка, а можда и једина девојка у Србији и окружењу, која је власник, возач и мајстор за популарне „Фолксвагенове“ олдтајмере.

За друге је „Фолксвагенов“ комби за власницу је „буба бус“. Има 40 година и зову га „Сашкина дневна соба“. У њему је све, од шминке до алата. Да би средила једини аутомобил који је желела Александра у радионици није штедела руке, време, ни труда.

„Сређивала сам га годину и по дана са татом и братом. Најтеже, али то су биле и најслађе муке проводити по цео дан у гаражи, шмирглајући, бити у прашини. Све сам ово сама опремила. Сточић за шминкање, табуре сам нашла на бувљаку, материјал за завесе сам купила и сама их шила, кревет додатно ту ставила“, објашњава Александра изглед свог „буба буса“.

Од скупова олдтајмера до градских улица, кућа путујућа и млада шабачка менаџерка и предузетница су препознатљиве.

„'Буба' је мој пријатељ и мој други дом. Са 'бубом' се иде свуда. И на море, и на забаве, на свадбе, продавницу. Апсолутно свуда. Апсолутно га никад не бих продала, јер је то нешто што волим, уживам, то је оно што сам ја и што владам овим путевима“, додаје Шапчанка.

Ускоро ће завршити и своју, како каже, „бубицу“. Занат је испекла одрастањем у породичној радионици. Пре купи стари део за ауто него нове ципеле.

„Права мука је било наћи алнасер који је исправан. Карбуратор ми је задавао проблема јер је био запушен, али и то сам прочистила, једино још понекад завитлава ова бубина са које често зна да спадне кабал у току вожње, али и то ћу средити“, открива Александра Павловић.

Шлеп служба јој не треба. Преко 130 километара на сат нема где ни да вози. Други ауто не жели. Уложено одавно не броји. Уместо климе – лептир стакла, за Сашку – стил испред конфора.

„Буба дефинитивно нема серво волан, али ја зато имам бицепсе“, хвали се Александра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи