Читај ми!

Америчка морнарица има још снимака НЛО-а, али не жели да их објави

Америчка морнарице има у свом поседу снимке неидентификованих летећих објеката, али их неће објавити јер би „нарушили националну безбедност“.

Признање долази као одговор на захтев сајта The Black Vault који се бави транспарентношћу података од јавног значаја и који је у прошлости објавио хиљаде докумената у вези са феноменом неидентификованим летећих објектима.

Захтев америчкој морнарици поднет је у априлу 2020. године у складу са законом о Слободи информација, дан након што је морнарица скинула ознаку тајности са три снимка која су подигла велику прашину, које су снимили морнарички пилоти током сусрета са летелицама које изводе физички немогуће маневре.

The Black Vault је захтевао од морнарице да преда све НЛО снимке које има.

Сада су власти коначно одговориле и потврдиле да постоји још снимака сусрета са НЛО, али да не могу да их обелодане због националне безбедности.

„Објављивање ових информација би нашкодило националног безбедности јер би могле да пруже непријатељима важне информације о операцијама, могућностима и рањивости министарства одбране“, навео је Грегори Касон из америчке морнарице.

Додао је и да је морнарица могла да скине ознаку тајности са претходних снимака, тек када су они процурели у медије и о њома се дискутовало у јавном домену.

„Морнарица је тада проценила да може и званично да објави снимке без даље штете по националну безбедност“, објансио је Касон.

Оно што је посебно занимљиво јесте што је одговарајући на захтев, морнарица није ни покушавала да прикрије постојање других снимака НЛО.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи