Читај ми!

Жив сам! Стогодишњаку укинули пензију јер су мислили да је умро

Дека из индијског града Рохтака протестом испред општинске зграде покушава да докаже да је жив. Надлежна служба обуставила је овом 102-годишњаку исплату пензије јер је заведено да је преминуо.

Регионално тело за социјална питања Харијане обуставило је исплату старосне пензије и евидентирало као мртвог Дулија Чанда, старог 102 године.

Времешни Индијац последњи пут примио је пензију у фебруару и од тада је на разне начине покушавао да оствари своје право, али без успеха.

Последњих пет месеци живи захваљујући људима који су хтели да му позајме новац.

Како је дошло до тога да 102-годишњи дека буде заведен као покојни није познато, али је он одлучио да се у центру града појави одевен у свечану, свадбарску одећу и са транспарентом на којем је писало: „Ваш ујка је жив!“.

„Сада су надлежни тражили да обави још неке формалности и уверавају нас да ће моћи да добије пензију и заостале исплате за последњих пет месеци и то до краја овог месеца", рекао је Дулијев унук-нећак.

Према његовим речима, најстарији син Дулија Чанда је 80-годишњи пензионисани војник. Такође, његове унуке и саме су постале баке.

Индијска држава Харијана је од 2019. године укинула старосну пензију за око 2,70 милиона корисника. Последње жртве тог потеза било је око 14.600 корисника пензије чија су имена избрисана у прва два месеца ове године. Дули Чанд је био један од њих. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи