Читај ми!

У Анголи откривен највећи розе дијамант ископан у последњих 300 година

Велики розе дијамант тежине 170 карата откривен је у Анголи и највећи је дијамант ископан у последњих триста година.

Назван „Луло роуз”, дијамант је откривен у руднику Луло, у ком су пронађена два највећа дијаманта у историји Анголе, укључујући један чисти тежине 404 карата.

Нови розе лепотан пети је по величини дијамант пронађен у руднику који је до сада изнедрио 27 дијаманата од преко 100 карата, наводи компанија Лукапа.

Розе дијамант биће продат на међународном тендеру анголске државне компаније за трговину дијамантима Содијам.

„Овај спектакуларни розе камен показује да је Ангола важан играч на светској сцени дијаманата и показује потенцијал који може да се добије од посвећености и инвестирања у растућу индустрију драгог камења“, каже Дијамантино Азеведо, анголски министар минералних ресурса, нафте и гаса.

Упркос томе што је тек ископани розе дијамант импресивне величине, многи чисти дијаманти су тежи од 1.000 карата. Рекордер је дијамант „Кулинан”, откривен у Јужног Африци 1905. године, од 3.106 карата, који је уграђен у британски краљевски скиптар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи