Читај ми!

Најснажнији људи света одмерили снаге у Кикинди

Дванаест најснажнијих људи света, из једанаест земаља, одмерило је снагу и вештину у Кикинди на „Стронгмен“ Лиги шампиона. Атрактивна надметања су, захваљујући телевизији, била доступна публици у 90 земаља света.

Тридесетогодишњи Финац Семи Ахола победник је „Стронгмен“ светске Лиге шампиона и надметања у шест дисциплина, која су током два дана одржана у Кикинди и Новим Козарцима. Семи Ахола је био у укупном броју бодова најбољи у конкуренцији 12 снагатора из свих крајева света.

„Први пут освајам титулу и заиста сам узбуђен. Било је тешко и напорно, можда све то из публике делује једноставно, али у питању су велики напори. Топлота ми је мало сметала, јер другачије је него у Финској. Уживао сам овде. Кикинда и Србија су предивни“, каже Семи Ахола.

На кикиндском главном градском тргу, ови снагатори су се надметали у вучи камиона од 12 тона, Херкулесовом хвату и конановом точку, ношењу терета од 300 и 400 килограма.

Карате и бодибилдинг клуб „Слобода“ из села Нови Козарци окупља најснажније људе света већ две деценије, у оквиру Куп такмичења. Сада је то светска лига шампиона.

„Јако је тешко, видите и сами. Седиш па се знојиш, а камоли када треба ове тоне да превучете, да се борите са њима. То је јако тешко, али то је наш посао, ми се бавимо тим спортом и навикли смо на такве ствари“, наводи Драган Богојевић, оснивач „Стронгмен“ Купа Нови Козарци.

„По први пут у Кикинди организујемо такмичење 'Стронгмен' Лиге шампиона. Надметања се одржавају у 16 градова широм света и срећни смо што смо овде. Услови су мало тежи због топлоте, али тако је свим такмичарима подједнако и фер је. Организација такмичења је била одлична“, тврди Марсел Мостерт, директор „Стронгмен чемпионс лиге“.

Атрактивно надметање снагатора окупља увек нове такмичаре, који су све млађи и млађи, а ту су и нови рекорди, јер је „Стронгмен“ Лига шампиона све више изазов за ове модерне гладијаторе.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи