Читај ми!

Опет најбољи на свету - ресторан у Копенхагену, у чему је тајна

Ресторан „Геранијум“ у Копенхагену у Данској проглашен је другу годину за редом за најбољи ресторан на свету. Награда се додељује већ 20 година, а интересантно је да ову престижну награду није освојио ни један ресторан ван Европе или Северне Америке.

Најбољи ресторан „Геранијум" служи сезонски „сканди" мени који  у својој понуди не садржи месо. Налази се на осмом спрату националног фудбалског стадиона Данске. Ресторан је отворен само четири дана у недељи по идеји главног кувара Рамус Кофеда и сувласника Сорен Ледет, а циљ је да се одржи равнотежа између посла и живота.

Ресторан „Геранијум" у Копенхагену проглашен је најбољим на планети на светској додели 50 најбољих ресторана. 

Званична церемонија доделе награде одржана је на раскошној церемонији у лондонском Old Billingsgate , викторијанској згради која је некада била највећа рибља пијаца на свету.

Ресторанима је дозвољено да преузму главну награду само једном,а онда улазе у посебан програм „Најбољи од најбољих".

Чланови те елитне групе су и ресторан из Копенхагена „Нома", као и њујоршки „Eleven Madison Park", „The Fat Duck", у близини Лондона, „Osteria Francescana" у Модени у Италији, затим „Mirazur" у Ментону у Француској и многи други ресторани широм света.

Награда за најбољи ресторан света додељује се већ 20 година, а интересантно је да ову престижну награду није освојио ни један ресторан ван Европе или Северне Америке. Већина победника је из Шпаније, Италије, Француске, Данске САД, Велике Британије.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи