Читај ми!

Оптужени за продају украдених рукописа чланова групе „Иглси“

Тужилац округа Менхетн у Њујорку поднео је тужбу против тројице мушкараца због поседовања и покушаја продаје украденог рукописа гупе „Иглс“ настале током рада на албуму „Хотел Калифорнија“.

Против тројице мушкараца покренут је кривични поступак под оптужбом за илегално поседовање и удруживање за продају 100 страница рукописа белешки и текстова са албума „Иглса“, Хотел Калифорнија, укључујући стихове Дона Хенлија за песме Хотел Калифорнија, Life in the Fast Lane и New Kid In Town.

Наводно, биограф бенда је украо рукописе из седамдестих година и продао их 2005. године Глену Хоровицу, продавцу ретких књига и једном од тројице оптужених.

Према подацима окружног тужиоца Менхетна, Хоровиц је рукописе продао Крејгу Инсијардију и Едварду Косинском. Оптужба укључује удруживање, поседовање украдене имовине и ометање кривичног поступка.

„Њујорк је светски центар уметности и културе, а они који се баве културним артефактима морају савесно да се придржавају закона. Нема места за оне који желе да игноришу основна начела одговорног пословања и поткопавају поверење јавности“, наглашава окружни тужилац Алвин Браг у саопштењу.

Пошто је сазнао да Инсијарди и Косински покушавају да продају делове рукописа, Дон Хенли је поднео полицијске извештаје који сведоче да је материјал украден и захтевао је да му се врате рукописи.

Тужилаштво наводи да оптужени већ више година покушавају да спрече Хенлија да преузме своје рукописе, а адвокати који заступају тројицу оптужених тврде да ће се борити против ових оптужби и одбранити интересе својих клијената.

Оптужени су такође, наводно, покушали да рукописе продају преко аукцијских кућа „Кристис“ и „Сотбис“, и тражили су од њих да од потенцијалних купаца сакрију информацију да Хенли потражује рукописе.

Окружно тужилаштво Менхетна је преузело Хенлијеве украдене рукописе од „Сотбиса“ и из стана Косинског у Њу Џерсију, укључујући 84 странице песама са албума Хотел Калифорнија.

Хоровиц је наводно покушао да искористи смрт једног од оснивача „Иглса“, Глена Фреја, 2016. године како би спречио кривично гоњење, тврдећи да материјал припада Фреју, а не Хенлију.
Пошто је Фреј мртав и ако би њега прогласили власником рукописа, све оптужбе би биле одбачене.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи