Читај ми!

Власти популарног приморског места – забраниле бикини

Градоначелник живописног приморског града, чији су прелепи призори на безброј фотографија више него популарни на друштвенима мрежама, увео је нови кодекс облачења.

Ново правило у Соренту забрањује туристима да шетају у бикинију. Посетиоци Сорента, на југозападној италијанској обали, могли би да буду кажњени до 500 евра због шетње у бикинију – према новим правилима које је увео градоначелник Масимо Копола.

На мети забране су и туристи који се шетају без мајице.

Копола је рекао новинарима да оскудно обучени туристи изазивају „нелагодност локалним становницима“, преноси британски Тајмс.

Каже да жели да се сузбије са „широко распрострањеним непристојним понашањем“ које „већина људи сматра супротним пристојности и која карактерише цивилизовани суживот“.

„Наставак толерисања оваквог понашања, као и изазивање нелагодности међу становништвом и међу посетиоцима, могло би да доведе до негативног суда о квалитету живота у нашем граду, са последицама по његов имиџ и по туризам“, додао је Копола.

Локални новинар Макс Таманти назвао је групе туриста у бикинију и без мајице „стравичном поворком“ и рекао да претварају град у сцену из Дантеовог пакла.

Соренто је популарна станица на обали Амалфи, омиљена међу утицајним људима и младим паровима због својих савршених живописних зграда и ресторана на врховима литица који се спуштају до мора.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи