Читај ми!

Откривач мина, џек расел Патрон, добио медаљу од Зеленског

Украјински пас који открива присуство мина добио је медаљу након што је пронашао преко две стотине експлозивних направа.

Володимир Зеленски је наградио Патрона, пса расе џек расел, који се у Украјини сматра симболом отпора Русији.

Патрон је заслужан за откривање више од двеста експлозивних направа од почетка рата у Украјини и сада је добио орден за заслуге.

Признање за двоипогодишњег пса председник Украјине Володимир Зеленски уручио је његовом власнику на свечаности у Кијеву.

Теријер, чије име на украјинском значи „муниција", њуши и детектује мине и експлозив у североисточном граду Чернигову и посебна је маскота државне службе за ванредне ситуације.

Постао је национални симбол отпора Украјине против Русије и редовно се појављује у видео-снимцима на званичним украјинским каналима друштвених медија.

Зеленски је уручио награде Патрону и његовом власнику Михаилу Илиеву на конференцији за новинаре, заједно са канадским премијером Џастином Тридоом, који је у недељу дошао у изненадну посету тој земљи.

„Данас желим да наградим оне украјинске хероје који већ чисте нашу земљу од мина. А заједно са нашим херојима, ту је и дивни мали Патрон – који помаже не само у неутралисању експлозива, већ и да научи нашу децу неопходним безбедносним правилима у подручјима где постоји опасност од мина", рекао је Зеленски у изјави после церемоније.

четвртак, 10. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи