Читај ми!

Облакодерка са Златара – Мирјана је неустрашиви спасилац

Она се ничега не плаши. Мирјану Рвовић лети, скаче, виси, спасава, па чак и глуми.

Зову је „облакодерка са Златара". Она је жена без страха, спаситељка у Сектору за ванредне ситуације. Мирјана Рвовић освојила је готово све врхове у Србији и региону.

„Љубав за висином датирам баш од малих ногу, зато што сам одрасла на Златару. И често са родитељима, мамом, татом и братом, сам буквално проводила време нон-стоп у шуми, на планини, шетње, спавање у шаторима. И ту се заправо избрисао страх од шуме и непознатог, коју већина људи има нажалост. И тако се родила љубав према природи. А касније је мој организам то све више и више тражио“, каже Мирјана.

Посао којим се бави је напоран, захтеван, често и врло ризичан, али се може похвалити тиме да ради изнад облака.

„Захтевни јесу, напорни јесу, али када њиме приступате с љубављу и када волите то што радите ви просто нађете занимљивости и нађете употребу у свему томе, тако да вам дан брзо прође, а посао прође занимљиво“, додаје храбра спаситељка.

Она је, рецимо, и глумица. Прва каскадерска акција јој је био скок са моста високог 20 метара у ледену Тису у новембру.

„Било је опасно то што Тиса носи дебла, разна нека дрвећа и слично. Она је и брза и плаховита, и постојала је увек могућност да ја ударим, када скочим, у то дрво. јер ја када већ кренем да скачем, нема одустајања, а дрво може да наиђе. Постоје ту цаке које се на телевизији не виде. Ја сам носила ронилачко одело, које је наравно мокро, није ми много помогло што се тиче хладноће, али је ипак била нека помоћ. Скочила сам у воду, доле испод су били и рониоци са чамцем и медицинска помоћ. Чим сам ја изронила они су ме извукли у чамац и одвели на обалу“, открива Мирјана Рвовић.

Када следећи пут будете гледали филм са захтевним женским каскадерским сценама обратите пажњу – вероватно гледате Мирјану. Верујте, она не познаје границе.

„Небо је граница, али ја мислим да ни тамо није граница“, убеђена је Мирјана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи