Читај ми!

Мигрант у Белгији „огребао“ 250.000 долара, али не може да подигне добитак јер нема папире

Млади мигрант из Алжира који је у супермаркету белгијског града Зебрижа купио добитну греб-греб картицу од 250.000 евра не може да подигне новац јер се налази илегално у тој земљи.

Протеклих пар недеља живот младог Алжирца се потпуно променио. Боравећи без папира у Белгији без сталног крова над главом преко ноћи је дошао до могућности да започне нов живот.

„Нисам то очекивао“, рекао је медијима објашњавајући да је купио неколико греб-греб картица. „Једном сам освојио 5 евра. Други пут 10. А следећи пут... Ова количина новца је потпуно невероватна. Био сам пресрећан и испрва нисам могао да верујем“, каже млади мигрант.

У Белгију је стигао пре два месеца преко Шпаније и Француске. У Алжиру није могао да нађе посао.

Жеља му је да ту и остане: „Хоћу да радим. У Бриселу. Могу да отворим продавницу. Белгија је добра земља.“

Од новца са лутрије би, пре свега, купио стан јер тренуто нема кров над главом.

Нестао без трага 

Након што је „огребао“ 250.000 евра, није се појављивао недељу дана. Прошлог петка, три човека су се појавила у Националној лутрији са његовим тикетом. Испрва су надлежни посумњали да су украли добитни тикет због чега су ухапшени.

Међутим, Алжирац је касније испричао да то није тачно.

„Дао сам тикет свом пријатељу, зато што он има папире. Рођен је у Француској, па сам га замолио да преузме новац уместо мене“, открио је мигрант.

Тројица ухапшених су после тога пуштена на слободу.

Тикет на чувању у полицији, како до 250.000 евра 

У међувремену, пронашао је адвоката са којим ће покушати да дође до новца.

„У супермаркету су знали да је он прави добитник због снимка сигурносних камера. Ипак, доћи до тог новца није тако лако“, истиче адвокат Александер Ферштете.

Национална лутрија и даље чека са исплатом. Захтевају број рачуна у банци. Пошто нема документа, не може ни да отвори рачун.

„Видећемо како ћемо да решимо ово. Док се то не деси, тикет се налази на чувању у полицији. Тражимо документа која би могла да потврде његов идентитет. Мораће да ступи у контакт са родбином у Алжиру“, објашњава адвокат.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи