Читај ми!

Дејвид Боуви – пругасти комбинезон и јака шминка – нова воштана фигура у „Мадам Тисо“ музеју

У Музеју воштаних фигура "Мадам Тисо" у Лондону недавно је представљена нова статуа Дејвида Боувија, легендарног певача, музичара и композитора. То је друга фигура са његовим ликом у том музеју, прва потиче из 1983. године.

Атрактивну зону музичких фестивала у том музеју сада краси и статуа Дејвида Боувија као Зигија Стардаста, његовог алтер ега, свемирске рок звезде. Своју прву фигуру у Музеју "Мадам Тисо" добио је 1983.године. Према Боувијевом официјелном интернет сајту фигура је заснована на фотографији коју је направио Масајоши Сукита у Њујорку у фебруару 1973.године.

„Да бисмо прославили зону музичких фестивала у Музеју, откривамо потпуно нову фигуру велике звезде, Дејвида Боувија, у тренутку када обележавамо 75 година од његовог рођења. Дејвид Боуви као Зиги Стардаст превазилази све генерације и различите музичке жанрове, а ми смо поносни што смо имали мали удео у чувању његовог јединственог наслеђа живим и за потомке", рекао је Тим Вотерс, генерални директор Музеја Мадам Тисо.

„Тесно смо сарађивали са његовом фондацијом да бисмо креирали баш овакву фигуру, од одела до различитих боја. Било је потребно 8 до 9 месеци да се она направи од првих нацрта па до детаља, као што су боја косе и коже, и како да све то спојимо на најбољи могући начин", истакао је Тим Вотерс, генерални директор Музеја Мадам Тисо.

Нова фигура у том музеју налази се у зони музичких фестивала, уз Боувија ту су и реплике Аријане Гранде, Ријане, Мајли Сајрус, Џастина Бибера, Лејди Гаге,Бијонс, Ејми Вајнхаус, Еда Ширана и Џимија Хендрикса. Боувј је преминуо од последица рака пре шест година.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи