Читај ми!

Мама у акцији улепшавања школског дворишта - дрво добило ново одело

Мајка једне ученице основне школе „Васа Чарапић", одлучила је да утроши много сати рада како би оплеменила изглед школског дворишта и развеселила малишане који у школи проводе велики део свог времена.

Весна Живановић, мајка ученице Софије Живановић (одељење 4-2, учитељице Александре Димитријевић), запослена је у СОСО „Вожд" -  специјалној школи за децу са посебним потребама, као професор практичне наставе. У школи у којој ради, већ је заоденула два дрвета својим ручним радом.

„Тенденција улепшавања животне средине увелико је присутна и веома популарна широм света, и представља право освежење и разбијање монотоније и стереотипа у нашој малој средини. Наиме, није познато да је у некој другој од београдских школа или школа у Србији (осим у школи „Вожд") урађено нешто слично", наводи се на сајту београдске школе „Васа Чарапић".

Вођена идејом да оплемени животно окружење, унесе разигране боје у дечју школску свакодневицу, са потребом да усади деци љубав према традиционалном ручном раду, да укаже на важност развијања конструктивног односа према различитим видовима уметничког стваралаштва, опомене на потребу заштите и очувања здраве животне средине, ова мама је започела вишемесечни рад, још претходне јесени, а јуче га је „инкогнито" (како се овај вид акције назива у свету уметности - "Guerilla Art") реализовала уз помоћ своје кћерке, Софије.

У школи „Васа Чарапић" није непозната традиција учешћа родитеља усмереног ка побољшању квалитета боравка деце у школи. „Сматрамо овај чин веома важним, и у њему видимо одличан пример родитељског ангажовања у унапређивању добре школске атмосфере. Ово је својеврсни уметнички перформанс са јасним порукама међу којима су: - Наша деца заслужују боље. Планету не поседујемо, већ смо је позајмили од наших предака, а остављамо је на позајмицу нашим потомцима. - Своју децу остављамо управо онаквој природи какву будемо ми оставили нашој деци", наведено је на школском порталу.

Колектив школе изражава велику захвалност госпођи Живановић „са надом да ће и у будућим данима и годинама бити сведоци добрих родитељских намера, несебично подељених и са туђом децом, јер , како наглашавају - сва наша деца су - наша".

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи