Читај ми!

„Супер Марио“ најсрећнији човек на свету, већ 20 година живи на крузеру

Италијан пореклом, настањен у САД, Марио Салчедо већ 20 година живи на крузерима, а за себе каже да је најсрећнији човек на свету!

Марио је 21 годину радио као директор финансија у мултинационалној компанији, а већи део слободног времена провео је путујући. Вожња авионом га је уморила, па се одлучио на промену.

Отишао је у превремену пензију и решио да путује. Али овога пута превозно средство није авион него брод. Путујући различитим крузерима, пожелео је да његов будући дом буде на води.

"Уморио сам се од вожње авионом", истакао је Марио и додао да је у Мајамију, где је тада живео, волео да се шета поред бродова за крстарење. Питао се како је пловити на тим великим бродовима, па је одлучио да се укрца на један од њих.

На своје прво путовање отиснуо се 1997. године, а наредних година тражио је крузер не само леп него и удобан.

Стигао је до Скандинавије, Јужне Америке и Европе. У јануару 2000. укрцао се на крузер „Морски путник“ (Voyager of the Seas), у то време био највећи брод који је имао штошта да понуди путницима.

„Тражио сам мир, који сам нашао на крстарењима. На сваком упознам двадесетак људи с којима се спријатељим.“

Марио себе сматра најсрећнијим човеком на свету, па су му пријатељи на крузеру дали надимак „Супер Марио“.

„Живот на крузеру има много предности: нема обавеза око чишћења, прања одеће, бацања ђубрета. На располагању ми је све време овога света, као и ствари у којима уживам“, истакао је Марио.

Марио Салчедо открива да његов нови живот има и недостатке.

„Пријатељи на копну скоро су ме заборавили, јер се ретко виђамо. Никада нисам код куће, сад је моја кућа путујућа“, нашалио се Марио Салчедо.

субота, 12. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи