понедељак, 07.03.2022, 06:00 -> 06:49
Извор: РТС
Аутор: Нада Руменић Петрић
Како спремити посну и укусну чорбу од парадајза
За почетак Великог поста доносимо рецепт за чорбу од парадајза припремљену на води.
Као и за сваку чорбу, основа посне чорбе од парадајза је црни лук. За овај рецепт потребна вам је једна мања главица.
Осим лука, потребан је један литар куваног парадајза, пола шаргарепе и посна тестенина или пиринач.
Од зачина предлажемо да користите со, оригано, бибер, али и шећер који треба да неутралише киселкасти укус.
Корак по корак
Парадајз и ситно сецкани црни лук ставити у шерпу да проври.
Затим додати нарендану шаргарепу и посну тестенину или пиринач.
На крају кувања додати мало шећера и соли, млевеног бибера и оригано по укусу.
По потреби, при крају додати и мало воде.
Пријатно!
Коментари