Читај ми!

Како спремити посну и укусну чорбу од парадајза

За почетак Великог поста доносимо рецепт за чорбу од парадајза припремљену на води.

Као и за сваку чорбу, основа посне чорбе од парадајза је црни лук. За овај рецепт потребна вам је једна мања главица.

Осим лука, потребан је један литар куваног парадајза, пола шаргарепе и посна тестенина или пиринач.

Од зачина предлажемо да користите со, оригано, бибер, али и шећер који треба да неутралише киселкасти укус.

Корак по корак 

Парадајз и ситно сецкани црни лук ставити у шерпу да проври.

Затим додати нарендану шаргарепу и посну тестенину или пиринач.

На крају кувања додати мало шећера и соли, млевеног бибера и оригано по укусу.

По потреби, при крају додати и мало воде.

Пријатно! 

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи