Читај ми!

Само је небо граница, картинг тркачка стаза и суви тобоган од десет спратова красиће нови крузер

Љубитељи крстарења у потрази за узбуђењима и великим брзинама имају разлога да се радују када је „Норвиџин круз лајн“ (Norwegian Cruise Line) открио задивљујуће погодности свог новог брода, крузера „Прима“.

Како наводе у компанији, крузер „Норвиџин Прима“ који ће испловити тек у августу 2022. године је најтраженији брод за крстарење до сада, за који су резервације распродате још у мају ове године када путници нису ни имали прилику да виде шта им све нуди.

Највећа ексклузива коју ће понудити „Прима“ је Спидвеј, највећа тркачка картинг стаза на мору, на три нивоа, дуга око 420 метара са 14 оштрих завоја. Може да прими 15 тркача истовремено, а возачи ће на појединим деловима стазе имати поглед на океан. Картинг ће моћи да се вози 50 километара на сат и ово ће бити најамбициозније тркалиште до сада, али не и прво.

Још неколико светских рекорда

Они који траже узбуђење такође ће желети да доживе и Дроп – „први суви тобоган на свету са слободним падом“ – тобоган на десет спратова којим путници јуре низ бок брода и имају прилике да искусе невероватну гравитациону силу, обећавају у компанији.

Они који желе да додају и такмичарску компоненту искуству слободног пада могу да испробају Раш у коме два госта могу да се спусте истовремено.

Прима ће такође имати, прва на свету, дворану на три спрата која може да се претвори у ноћни клуб у стилу Лас Вегаса са пространим плесним подијумом. Поред музичких перформанса, у дворани ће се одржавати и познати интерактивни ријалити програми.

Међу осталим погодностима ту је и затворени виртуелни комплекс за играње са 14 атракција, укључујући и два искејп рума и симулатор голфа.

Булевар на океану

„Норвиџин круз лајн“ је дизајном Приме ставио велики нагласак на отворени простор.

На главном шеталишту ће бити и врт скулптура на отвореном у коме ће се наћи дела престижних светских уметника, шеталиште поред мора са два бесконачна базена и два стаклена моста са прозирним дном преко океана.

Ту ће се наћи и салон на отвореном, три ресторана и простор инспирисан пијацом у коме ће се продавати храна из целог света.

Ново пловило је дугачко скоро 300 метара и моћи ће да прими 3.215 гостију који ће имати прилике да се определе за смештај у 13 различитих категорија.

За оне са најдубљим џепом, који ће имати „ултра-премијум кључеве“, 107 апартмана ће бити распоређено на осам палуба у делу назаном The Haven (Небеса). Овај ексклузивни део брода ће имати свој бесконачни базен и спа центар са сауном.

Ту је и простор за одрасле, са баром и две бесконачне хидромасажне каде.

Прва рута на које ће се упутити „Прима“ биће осмодневно крстарење северном Европом, од Амстердама до норвешких фјордова и балтичког региона. Током јесени и зиме брод ће углавном крстарити око Кариба.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи