Читај ми!

Музеј руских бајки – породични пројекат

У Музеју руских бајки, у Волгоградској области, посетиоце који долазе из целе Русије, дочекују три хероја руских бајки, славуј крадљивац и троглави змај. На идеју о отварању музеја дошла је Татјана Павлова са члановима своје породице, међу којима је и један глумац, у костиму Баба Јаге.

"Оно што је написано у бајци да је Баба Јага била отелотворење и доброг и лошег, али у највећој мери је желела добро људима. Штагод неко рекао, увек је свима помагала и то је у причи јасно" , рекао је глумац Олег Иванов.

Највећи део експоната припада ликовима из руских бајки и старих, словенских митова. Посебна пажња посвећена је ликовима из вољених бајки песника Александра Пушкина.

"Много тога овде је засновано на Пушкиновом стилу писања или ликовима из његових бајки. Ова глава Свјатогора штити краљевство односно државу. Такође наводи људе да поново читају руске бајке", истакла је Татјана Павлова, оснивач музеја.

Све експонате у музеју је Татјана Павлова осмислила са својим ћеркама и зетовима, од великих таласа, градова - тврђава до митских ликова. На једном месту је свет бајки у који морате да поверујете. Посао организације свега није био тежак, уверава Павлова.

"Ако радите оно што људи желе, онда је то и за вас задовољство, није било било каквих тешкоћа. За мене је добар показатељ то да ако је све добро и једноставно, знам да радим праву ствар. Чим почну да вам ствари измичу из руку, потражите нешто друго и бавите се тиме", рекла је Татјана Павлова.

Музеј у Волгоградској области је добио награду за "Најбољи друштвени пројекат у 2020.години", на годишњем сверуском такмичењу. Покренут је од Руског државног универзитета уз подршку Министарства за економски развој и Агенције за стратешке иницијативе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи