Читај ми!

Опрез, ова морска атракција уме и да уједе

У луци Херсонисос на Криту панику међу купачима изазвале су морске корњаче. Ове животиње обично представљају атракцију за туристе и сматрају се безопасним. Међутим, неколико купача пожалило се да су их корњаче угризле. 

Jедна становница Херсонисоса пливала је са сином у мору испред своје куће кад је изненада осетила оштар бол у нози. Запрепастила се кад је схватила да ју је ујела морска корњача. 

„Док се то не деси вама, не верујете! Угриз је баш био јак, а бол изузетно оштар“, објаснила је у изјави медијима.

Када је потражила лекарску помоћ, на своје запрепашћење, сазнала је да се још неколико туриста пожалило због истог проблема. 

Надлежни позивају на опрез и упозоравају туристе да не бацају храну у воду и не хране корњаче када их угледају.

Лидија Кутрудицу, из локалног удружења за заштиту животиња, каже да се такви инциденти најчешће догађају када продавнице или рибарски бродови избаце храну у море, или када туристи храном покушавају да намаме корњаче да их боље виде и фотографишу. 

„Дефинитивно не покушавајте да је додирнете или помазите, нити јој се приближавајте, јер животиња може да се осети угрожено и да вас нападне. Дивите јој се издалека и полако се удаљите“, саветује Лидија. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи