Читај ми!

Усред Ваљева кућа као да у њој живи Сара Кеј

Једна скоро па бајка пред очима Ваљеваца. Њихова суграђанка уредила је кућу са пуно маште и љубави, па је ентеријер за кратко време на друштвеним мрежама привукао и професионалне фотографе, јер подсећа на „албум Саре Кеј".

Наташа Веселиновић из Ваљева за нови дом у преграђу, на левој обали Јабланице, рециклирала је стари намештај. Бирајући нове ствари и опрему трудила се да буду дизајнирани као у прошлости да би се уклопили са старим породичним фотографијама, успоменама њених родитеља и предака и предметима које чува од детињства.

„Мени је јако драго што је моја мајка сачувала моју хаљиницу из времена кад сам ја имала неких, ајде да кажем, око две године, кад је и настала фотографија у тој хаљини. Чувала је мама заједно са овим патофницама, које је моја баба радила. И онда сам ја дошла на идеју да ја то спојим у једну целину, да то не стоји тамо негде у фиоци. Онда исто тај стари сат, неке старе луткице које су исто тако сачуване и онда су оне добиле неку нову димензију“, прича Наташа додајући да има дивних успомена читаве породице, али да оне никада нису биле изложене.

Пројектовање куће са простарном терасом и погледом на реку Наташа је препустила архитекти. Уређење ентеријера плод је њене маште и идеја које су навирале годинама.

Када је нови дом показала пријатељима на друштвеним мрежама, добила је бројне захтеве од фотографа да им допусти фотосесије.

„Имате све реквизите који су вам потребни. Не морате да трагате, да идете на неке локације, да се мучите да нађете, не знам, неку декорацију. Фотографима је то све потребно да би створили неку слику да све буде савршено, када се људи припремају. Ја сам замолила другарицу пошто свира виолончело да дође. И, наравно, да је пристала девојка, одушевила се простором и понела инструмент, онако, дивну хаљину розе и све је то било нежно, онако бајковито“, прича фотографкиња Кристина Мићевић.

Кад стигну плодови јесени, на пример бундеве, Наташа каже да ће тераса другачије изгледати. Разрађује идеје и за зимску поставку, јер је на репарирању стари клавир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи