Читај ми!

Да и слаткиши могу бити здрави, доказује предузимљива Шапчанка

Једна Шапчанка своју љубав према здравим слаткишима, претворила је у додатни посао.

Лешник је ризница витамина А, Б и Е. Одржава виталност организма, а важан је и за мишићну масу. Сирови органски какао садржи велику количину гвожђа, док су урме богате природним влакнима и шећером.

Колач од ових састојака, Слађана Вујаковић направи за петнаестак минута.

„Највећа разлика између индустријских и слаткиша које ја правим, је та што ја правим здраве, сирове слаткише, који се не пеку. Јесте и у томе што моји слаткиши немају додатни шећер, веома су богати нутритивно, имају доста протеина, влакана, витамина, и када их једемо, ем што су заситни, хране наш организам, не изазивају тромост, не варе су дуго“, објашњава предузимљива Шапчанка.

Слађана Вујаковић је професорка српског језика и књижевности, запослена је у школи а љубав према здравом начину живота јој је основни покретач.

„Мој циљ је био да људи виде да могу да једу слатко, а да је то слатко при том и здраво. Највише користим орашасте плодове. Сва слаткоћа је из тог природног шећера у тим састојцима, највише долази из свежих урми, домаћег меда. Овим слаткишима се људи и засладе и засите, а мени су лично помогли да превазиђем мале здравствене проблеме. Да бих што више избацила шећер или да смањим шећер и ја сам уз помоћ ових слаткиша, то и успела“, наводи Слађана.

Своје рецепте је најпре објављивала на друштвеним мрежама, а због позитивних коментара и интересовања суграђана, отворила је и радионицу за производњу слаткиша.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи