Читај ми!

Дала колегама војницима колаче са канабисом пре вежбе са оружјем

Канадски војник Челси Когсвел дала је својим колегама колаче са канабисом уочи вежбе са ватреним оружјем, а сада јој прети казна до 5 година затвора.

Суд је утврдио да је Когсвелова крива за давање штетне супстанце осморици својих колега и за понашање на срамотан начин.

Војници су се после једења колача осећали „пијано и збуњено“ док су руковали оружјем.

Случај се десио три месеца пре него што је канабис легализован широм Канаде.

Војни судија командант Сандра Суксторф рекла је да је без сумње утврђено да су војници унели канабис кроз колаче, које им је Когсвелова дала.

Бизаран случај одиграо се 2018. године у тренажном борбеном центру у Гејџтауну у провинцији Њу Брунзвик.

Тужиоци су истакли да је Когсвелова својим неодговорним поступком могла да доведе до трагичне ситуације, јер су војници тог дана вежбали са ватреним оружјем.

Надрогирани војници сведочили су да су се осећали тромо, параноично и да су им мисли биле некохерентне.

На прегледу су лекари испитали симптоме, а тестови су показали да је пет војника позитивно на канабис. Папир у који су били умотани колачи такође је показао трагове канабиса.

Са друге стране, Когсвелова је рекла суду да је у прошлости била лоше третирана од стране колега, називана погрдним мизогиним терминима, као и да је конзумација канабиса раширена међу трупама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи