Читај ми!

Адреналином против стреса: поломите све пред собом

Стреса се можемо ослободити на разне начине. Најчешће се помиње одлазак у природу, медитација, масажа… Може и тако, али пробајте разбијањем, ломљењем, бацањем секира – поручују из Stress Out собе.

Све зависи од тога колико сте љути. Можете секиром да гађате дрвене мете или поломите све пред собом, и то на потпуно легалан начин. Звучи чудно, али они који су пробали кажу да је осећај невероватан.

„Мислим да су моји укућани презадовољни. Никад нисам била расположенија. Откако долазим овде смиренија сам и то ми даје једну врсту адреналина за коју нисам знала да постоји“, каже Соња Ћурчић.

На идеју је дошла Јована, која је студирала у Америци, где је овако нешто веома популарно. Петар ју је подржао.

„Отворили смо 1. јуна прошле године. Петар и ја се јако дуго знамо и онда смо један дан седели и размишљали шта бисмо могли да отворимо а не постоји код нас. Ја сам му споменула за ту идеју стрес собе и бацање секира у мету, њему се свидела идеја и видели смо да је то популарно у свету. Тако да смо одлучили да то буде то“, објашњава Јована Стојановић из Stress Out собе.

Петар Травица наводи да постоје четири различита пакета: „Први пакет је онај који није баш тако чест, али доста занимљив, а то је да они сами донесу своје уређаје и ту увек буде нека симпатична анегдота, где је на пример дечко донео свој телевизор који му се угасио у финалу Лиге шампиона. После тога имате пакет да ломите само флаше, што се можда најмање користи. Онда имате пакет са флашама и једним електронским уређајем или пакет са два електронска уређаја“.

Углавном долазе млади између 20 и 30 година, организују се и такмиче. Потписује се формулар о одговорности. Обавезно је заштитно одело и затворена обућа. Има и необичних питања.

„Ми то генерално не забрањујемо људима, али они када нас позову, често нас питају могу ли да донесу неке слике. То су углавном слике бившег дечка или девојке, шефа или неког другог ко их нервира“, наводи Петар.

Предмете за ломљење проналазе свуда – у сервисима беле технике, код комшија, а све више пријатеља и познаника доноси им старе апарате. За годину дана имали су око 700 посетилаца.

И онима који су одушевљени, и онима који нису љубитељи таквих активности, поручују исто: Дођите да се добро насмејемо.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи