Читај ми!

За овај спорт потребни су вам даска, весло и вода – како се тренира суп

Ако нисте чули за суп, врло је вероватно да бисте изгубили у асоцијацијама. У овом случају, суп није полиција, већ спортско-рекреативна активност на Ади Циганлији. То је заправо скраћеница од енглеског назива "Stand up paddling", што значи усправно веслање на дасци.

Окружени зеленилом у природи, на води, уз понеки замах веслом, на дасци можете да медитирате, али и да озбиљно тренирате. 

„Некад заиста користим ову даску да одрадим добар тренинг, а некад завеслам до средине језера, где је мир, где лежим, сунчам се, купам се, такође на овој дасци може да се ради и јога, трбушњаци, мислим да свако може да изабере активност која њему одговара", каже Ана Дудуковић.

„Долазим сваки дан, сваки дан проводим овде два до три сата, колико ми време дозвољава. Осећај је феноменалан", рекла је Дејана Радовановић.

Овај једноставан, а веома забаван спорт, настао је на Хавајима, у оази сурфера шездесетих година прошлог века. Како дуго није било ветра који би стварао таласе, сурфери су у доколици почели да веслају на даскама.

Временом суп постаје прави спорт, а 2007. је организована прва трка у Калифорнији. Прича се да ћемо ове веслаче гледати и на Олимпијским играма.

Ако знате да пливате, не морате да будете у завидној кондицији да бисте уживали у овом спорту. Потребно је мало воље и жеља, а инструктор Слоба сваком на Ади објасни прве кораке.

„Шта је ту најважније – значи тај баланс, стати на даску, ако вам је баланс добар онда идемо на дораду технике, начина завеслаја и дорађујемо то после да буде мало лепше, да будете елегантнији. Поготово саветујем девојкама да стану на даску, да буду елегантне, а не да прчкају са веслом као да кувају ручак, е то се дорађује после", истиче Слободан Лончар, инструктор.

Када се техника усаврши – изгледа као бал на води.

Суп је безбедан за све пливаче. Док безбрижно плутате на дасци, заборавићете да сте све време потпуно суви на води. А ако вам се овако нешто деси, на овој врућини, осушићете се док стигнете на посао.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи