Читај ми!

Парче торте са венчања Чарлса и Дајане продато за 2.200 евра

Џери Лејтон, присталица британске монархије из Лидса, купио је комад свадбене торте, то јест глазуру са подлогом од марципана за своју колекцију сувенира. Парче посластице са прославе венчања принца Чарлса и Дајане Спенсер платио је скоро 2.200 евра.

Ватрени обожавалац купио је парче торте са свадбеног весеља принца Чарлса и принцезе Дајане за 1.850 фунти (2.185 евра) на аукцији, преноси британски Гардијан.

Више од 40 година након венчања пара, на аукцији је понуђен велики комад глазуре и подлога од марципана са сликом краљевског грба у златној, црвеној, плавој и сребрној боји.

Добила га је Мојра Смит, чланица особља краљице мајке, која је комад тотре сачувала у прозирној фолији на којој је написала 29. јул 1981. године.

Након великог броја понуда из целог света, парче је у продато Џерију Лејтону за суму која је неколико пута надмашила процењену цени од 300 до 500 фунти (354 до 590 евра).

Џери Лејтон из Лидса, који се декларише као монархиста, рекао је да ће додати парче торте у своју колекцију.

„Додао сам колекцију свом иметку, који ће након моје смрти отићи у добротворне сврхе. Размишљао сам да бих торту могао понудити као награду за томболу, где би део новца био намењен организацији 'Centrepoint', чији је покровитељ била принцеза Дајана“, рекао је Лејтон.

Стручњак за колекционарске предмете који имају везе са краљевском породицом Крис Албури рекао је да је запањен бројем заинтересованих за куповину парчета торте. Већина упита дошла је из Велике Британије, САД и са Блиског истока.

Принц Чарлс и лејди Дајана Спенсер венчали су се у катедрали Светог Павла 29. јула 1981. године.

Неколико посластичарница је за ту прилику испоручило више од 20 свадбених торти.

Чарлс и Дајана су се растали 11 година касније, а развели 1996. године. Дајана је погинула у саобраћајној несрећи у Паризу 1997. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи