Читај ми!

Зашто су у Јапану бебе од пиринча прави хит

Родитељи у Јапану шаљу вреће пуњене пиринчем, који личе на њихове бебе, рођацима који, због пандемије, не могу да их посете.

Свака врећица по тежини одговара одређеном новорођенчету и има на себи слику бебиног лица.

Врећице су различитог дизајна, неке личе на бебе умотане у ћебе, тако да рођаци могу да стекну утисак да узимају у наручје новог члана породице, да га носе, грле...

Количина пиринча у врећи усклађена је са тежином новорођенчета, а цена овог производа расте са величином бебе. Неке фирме наплаћују један јен по граму, па тако на пример, паковање од 3,5 килограма кошта 3.500 јена, што је око 23 фунте.

„Први пут сам овакву идеју добио пре 14 година када ми се родио син и размишљао сам шта бих могао да учиним за рођаке који су живели далеко и нису могли да га посете. Зато смо одлучили да направимо вреће пиринча исте тежине и облика као беба, како би рођаци да их држе, и да их макар на тај начин их упознају", рекао је Наруо Оно, власник продавнице пиринча.

Сада Наруо добиваја наруџбине из целог Јапана.

Он је проширио асортиман производа тако што је укључио „свадбене" вреће са пиринчем.

„У случају свадбеног славља, млада и младожења их дају родитељима са сликама на њима из доба када су били бебе, и то је начин да покажу захвалност што су их родили", рекао је Оно.
Врећице са пиринчем за венчање постале су још популарније од „пиринчаних беба".

Јапанско становништво се прошле године смањило за више од 480.000 људи, на 126,65 милиона. Строга ограничења путовања смањила су број људи који се досељавају у земљу из иностранства, погоршавајући пад бројности становника, узрокован дугорочним демографским трендовима.

Број новорођенчади пао је на рекордно низак ниво од 843.321 у 2020. години. Примера ради, 1989. године рођено је скоро 1,25 милиона беба.

Од 47 јапанских префектура, само Токио и његова три околна региона, заједно са јужним острвом Окинава, пријављују пораст становништва прошле године.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи