Читај ми!

Прави мачор по популарности надмашио виртуелну градску атракцију Токија

У токијском кварту Шинђуку, непосредно крај истоимене железничке станице коју дневно користи и по милион и по људи, са висине од десетак метара пролазнике хипнотише дивовски тродимензионални приказ шарене мачке која, чини се, жели да скочи на пут.

Најновија градска атракција у Токију, након тестова који су почели првог јула, пуштена је у стални рад у понедељак, дванаестог јула.

Понашање гигантске мачке на екрану од 154 квадратна метра мења се током дана, тако да грађани долазе више пута дневно да би је фотографисали.

Њени творци, три рекламне компаније, надају се да ће она постати један од главних тачака у граду где ће се људи који излазе састајати, односно, чекати једни друге.

Права мачка ипак убедљивија

И док је шарена мачка која се надвија над грађанима Токија виртуелна, захваљући њој у Јапану је постала славна једна друга, од крви и меса.

Наиме, дизајнер и уметник Кацухико Фуђивара дошао је на идеју да, користећи картонске кутије, у размери 10 према 1, направи верну реплику зграде у Шинђукуу и у њу постави праву мачку, свог љубимца, четворогодишњег Ореа, те на друштвеној мрежи Твитер објави видео у којем се тај црни мачор тежине два и по килограма шепури на макети зграде.

Снимак је за само један дан добио више од два и по милиона прегледа и преко педесет хиљада коментара, сместа лансирајући Ореа међу светске животињске звезде. Највећи утисак гледалаца био је да је Орео убедљивији од виртуелне маце из Шинђукуа.

Аутор популарног видеа Фуђивара бави се организовањем изложби дела која представљају пародију на савремену уметност, а које он назива „промашеном уметношћу“. Тренутно, на његову иницијативу, паралелно са трајањем Олимпијских игара у Токију, у историјском граду Кјоту одржава се „олимпијада промашене уметности“ – изложба са око 150 сатиричних експоната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи